Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Hlivák: Profesionalizáciu vo verejnom obstarávaní podporuje OECD

Miroslav Hlivák, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf Úradu pre verejné obstarávanie priblížil, že s riaditeľom odboru verejného obstarávania OECD textovali prvé ustanovenia v rámci konceptu profesionalizácie vo verejnom obstarávaní na Slovensku.

Bratislava 30. augusta (TASR) – Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák viedol online rokovanie s riaditeľom odboru verejného obstarávania v rámci Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Paulom Maginom. Predstavil mu pokrok úradu pri tvorbe legislatívy o profesionalizácii vo verejnom obstarávaní.

„Nadobudol som presvedčenie o tom, že Slovenská republika vynakladá dôležité zdroje, a to národné, ako aj z plánu obnovy a odolnosti, na zlepšenie profesionalizácie pracovníkov v oblasti verejného obstarávania v rámci širšej reformy, ktorá je riešená v rámci novely zákona o verejnom obstarávaní," skonštatoval Magina.

Hlivák považuje spoluprácu s OECD za záruku odbornosti na medzinárodnej úrovni. „Toto úsilie je v súlade s osvedčenými postupmi, ktorých sme svedkami v iných krajinách, ako súčasť podpory, ktorú poskytujeme členom OECD," dodal Magina.

Šéf Úradu pre verejné obstarávanie priblížil, že s Maginom textovali prvé ustanovenia v rámci konceptu profesionalizácie vo verejnom obstarávaní na Slovensku. Poďakoval sa mu za doterajšiu spoluprácu a podporu.

„Máme za sebou dlhú cestu, pričom o jej ďalšom smerovaní teraz rozhodnú poslanci NRSR. Na septembrovej schôdzi budú hlasovať o novele zákona, ktorá pokrýva aj koncept profesionalizácie vo verejnom obstarávaní. Výsledok si budú všímať aj naši zahraniční partneri, s ktorými pravidelne komunikujeme," poznamenal Hlivák.