Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

H&M zruší 1500 pracovných miest v rámci úspory nákladov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Švédska spoločnosť, ktorá zamestnáva zhruba 155.000 ľudí, spustila v septembri plán na úsporu 2 miliárd švédskych korún (183,47 milióna eur ročne).

Štokholm 30. novembra (TASR) - Švédsky odevný reťazec Hennes & Mauritz (H&M), druhý najväčší na svete, ktorý má svoje obchody aj na Slovensku, v stredu oznámil, že zruší 1500 pracovných miest. Cieľom je znížiť náklady v čase, keď dopyt slabne, keďže spotrebitelia zápasia s prudkým nárastom životných nákladov. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Švédska spoločnosť, ktorá zamestnáva zhruba 155.000 ľudí, spustila v septembri plán na úsporu 2 miliárd švédskych korún (183,47 milióna eur ročne). Náklady na reštrukturalizáciu vo výške 800 miliónov SEK budú zaúčtované vo 4. štvrťroku, uviedol H&M vo vyhlásení.

"Program nákladov a efektívnosti, ktorý sme iniciovali, zahŕňa preskúmanie našej organizácie. Veľmi si uvedomujeme, že to zasiahne kolegov," povedala riaditeľka Helena Helmerssonová. "Budeme podporovať našich kolegov pri hľadaní najlepšieho možného riešenia v prípade ich ďalšieho kroku," dodala.

Výsledky sa začnú prejavovať od druhej polovice budúceho roka, uviedol H&M.

(1 EUR = 10,901 SEK)