Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Holandské aerolínie KLM zrušia tento rok 1000 pracovných miest

Na archívnej snímke z 30. septembra 2003 lietadlo Air France roluje vedľa lietadla spoločnosti KLM na letisku vo francúzskom Roissy. Foto: TASR/AP

Holandsko tak bude jedinou krajinou na svete, ktorá prijala takéto rozsiahle opatrenia.

Amsterdam 21. januára (TASR) - Holandská letecká spoločnosť KLM zruší ďalších približne 1000 pracovných miest. Aerolínie zároveň dali najavo nesúhlas s rozhodnutím vlády žiadať od cestujúcich pred odletom do Holandska rapid testy na COVID-19.

Spoločnosť, ktorá je súčasťou skupiny Air France-KLM, informovala, že v tomto roku prepustí zhruba 1000 zamestnancov. Aerolínie, ktoré podobne ako ďalšie letecké spoločnosti ťažko zasiahla pandémia nového koronavírusu, tak pokračujú v rušení pracovných pozícií po tom, ako v minulom roku prepustili približne 5000 zamestnancov.

Spoločnosť KLM okrem toho spolu s ďalšími holandskými aerolíniami uviedla, že nesúhlasí s vládnym nariadením, aby všetci pasažieri smerujúci do Holandska absolvovali rapid test na COVID-19. Ten musí byť vykonaný maximálne štyri hodiny pred odletom do krajiny.

"Holandsko tak bude jedinou krajinou na svete, ktorá prijala takéto rozsiahle opatrenia," uviedli aerolínie v spoločnom vyhlásení.