Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Honda zníži produkciu v japonských závodoch počas septembra až o 40 %

Na archívnej snímke osobné automobily značky Honda v sídle automobilky v Tokiu. Foto: TASR/AP

Produkcia v závodoch Hondy sa pritom vrátila po predchádzajúcom obmedzovaní výroby do normálu v júni.

Tokio 8. septembra (TASR) - Japonská automobilka Honda oznámila, že pre pokračujúce problémy v dodávateľskom reťazci a logistike zníži produkciu v dvoch svojich japonských závodoch do konca mesiaca až o 40 %. Zníženie výroby spoločnosti na zvyšok mesiaca sa dá podľa analytikov považovať za varovanie, že automobilky budú mať problém zvýšiť objem produkcie v 2. polroku finančného roka (končí sa v marci), aby kompenzovali slabšie výsledky v prvej polovici. Informovala o tom agentúra Reuters.

Honda uviedla, že dve linky v závode v Suzuke na západe Japonska znížia produkciu do konca mesiaca zhruba o 20 % a v závode v prefektúre Saitama severne od Tokia zredukuje firma produkciu o 40 %. Automobilka dodala, že má stále problémy s dodávkou komponentov a logistikou, čo je dôsledok opatrení proti COVID-19 a pretrvávajúcemu problému s čipmi. Najnovšie obmedzenie výroby sa dotkne viacerých vozidiel, od SUV Vezel cez minivan Step WGN až po model Civic.

Produkcia v závodoch Hondy sa pritom vrátila po predchádzajúcom obmedzovaní výroby do normálu v júni. Už v nasledujúcom mesiaci však firma začala robiť úpravy v produkcii opäť.