Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Luxusná módna značka Hugo Boss si v 3. kvartáli prilepšila

Figurína stojí v priestoroch Hugo Boss pred logom nemeckej luxusnej módnej značky v nemeckom meste Metzingen. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na tieto výsledky spoločnosť zvýšila svoj výhľad príjmov aj za celý rok.

Metzingen 4. novembra (TASR) - Nemecká luxusná módna značka Hugo Boss vo štvrtok oznámila silné výsledky za 3. štvrťrok, pričom jej tržby aj zisk presiahli úrovne pred pandémiou nového koronavírusu. Vzhľadom na tieto výsledky spoločnosť zvýšila svoj výhľad príjmov aj za celý rok.

Čistý zisk Hugo Boss za tri mesiace do konca septembra 2021 vzrástol na 53 miliónov eur zo 4 miliónov eur v predchádzajúcom roku. Zisk na akciu sa zvýšil na 76 centov z vlaňajších 6 centov/akcia.

Prevádzkový zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) zisk (EBIT) stúpol na 85 miliónov eur z 15 miliónov eur pred rokom. Tržby sa zvýšili o 42 % na 755 miliónov eur.

Za celý rok 2021 teraz spoločnosť očakáva nárast tržieb o približne 40 % po úprave o menové kurzy, namiesto o 30 % až 35 % v predchádzajúcej prognóze. A predpovedá tiež EBIT medzi 175 miliónmi eur až 200 miliónmi eur (125 - 175 miliónov eur predtým).