Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Obsadenosť bratislavských hotelov významne rastie

Foto: Kempinski Hotel

Záver roka 2012 potvrdil trend zvyšovania obsadenosti voľných kapacít bratislavských hotelov.

Bratislava 15. februára (TERAZ.sk - OTS) - Podľa rešpektovanej medzinárodnej štatistiky STR Global sa Bratislava vlani umiestnila na druhom mieste za islandským Reykjavíkom a dosiahla medziročný nárast obsadenosti za rok 2012 o 10,4 percenta. Slovenské hlavné mesto pritom v rebríčku medziročného nárastu obsadenosti celoročne figurovalo na popredných priečkach – na čele sa ocitlo v apríli, júli, septembri a októbri, v auguste bola Bratislava druhá.

S týmto trendom korešponduje aj obsadenosť hotelov skupiny BHP. „V prípade Kempinski Hotela River Park sme si pripísali, v porovnaní s rokom 2011, nárast o neuveriteľných 28,1 percenta. Hotel Crowne Plaza je z hľadiska obsadenosti lídrom na bratislavskom trhu. V rámci nášho portfólia nezaznamenávame medziročný nárast len v hlavnom meste, ale aj v Tatrách. Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese dosiahol v obsadenosti nárast o 26,7 percenta.“ povedal Branislav Babík, predseda predstavenstva Best Hotel Properties (BHP).

Skupina BHP pôsobí aj v Moskve. Do jej portfólia patrí luxusný hotel Baltschug Kempinski a manažuje boutique Hotel Kadashevskaya. Z jej pohľadu je preto pozitívnou správou, že ruská metropola sa stala tretím najväčším európskym skokanom v ukazovateli tržby na dostupnú izbu (RevPAR) s medziročným nárastom o 11,9 percenta na úroveň 98,52 eura