Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Huawei ICT Truck Roadshow

Huawei ICT Truck Roadshow: Digitálny prechod spoločne k novým hodnotám Foto: Huawei

Digitálny prechod spoločne k novým hodnotám.

Bratislava 14. septembra (OTS) - Spoločnosť Huawei opäť predstavila ICT Roadshow Truck. Kamión vybavený celým radom produktov, portfólií a riešení IKT sa na svojej ceste po Európe zastavil aj v Bratislave. Vozidlo predviedlo celý rad produktov, portfólií a riešení IKT. Návštevníci v ňom mohli nájsť ukážky tried a campusov, technológie pre hybridné vzdelávanie, digitálne finančné centrá alebo smart elektrárne.



Mariana Trstíková, PR Manažérka Huawei na Slovensku sa vyjadrila: „Huawei Roadshow sa organizuje v rámci Slovenských ICT Days. Prináša najnovšie technológie, ktoré podporujú digitalizáciu v rámci školstva, financií, energetiky a rôznych ďalších oblastí. Je dôveryhodným partnerom digitálnej transformácie podnikov. V tomto kamióne plnom špičkových riešení si ich môžu návštevníci vyskúšať na vlastnej koži. Kamión v Bratislave navštívili naši partneri, zákazníci, média a študenti z STU Bratislava.“



Kamión s IKT riešeniami je rozdelený na dve hlavné oblasti – riešenia a demo ukážky. V rámci riešení kamión obsahuje: CSR projekty ako Seeds for the future, Tech4All, 1000 Dreams, oblasť vzdelávania – Smart Classroom, Smart Campus, a ďalšie oblasti ako elektrická energia, financie, e- Government. Huawei prináša pre školy riešenie Huawei CloudCampus, agilné, spoľahlivé, inteligentné, otvorené a bezpečné, ideálne pre plne bezdrôtovú, inteligentnú kampusovú sieť, spĺňa všetky požiadavky pre moderné vyučovanie. Riešenie inteligentného vzdelávania využíva Huawei IdeaHub ako vstup do výučby a spolupracuje s priemyselnými partnermi s cieľom poskytnúť zákazníkom digitálne, online a offline inovatívne vyučovacie skúsenosti a uľahčiť zdieľanie vysokokvalitných vzdelávacích zdrojov.



Technológie dátových úložísk sa využívajú napríklad aj na Slovensku. Rudolf Hruška, CTO Datacenter Solutions Huawei túto spoluprácu približuje: „V našom regióne využívajú tieto technológie významné spoločnosti vrátane zákazníkov na Slovensku z oblasti priemyslu, energetiky a vzdelávania. Dodávame im technológie pre ukladanie dát v dátových centrách, kde sú bezpečne uložené a podporujú kľúčové business aplikácie Takéto technológie s vysokou dostupnosťou môžu byť užitočné napríklad v prípade havárií, ktoré môžu znamenať výpadok celej lokality. Riešenia od Huawei dokážu v takýchto situáciách zabezpečiť nepretržité fungovanie celej prevádzky.



Úplné dátové centrá Huawei sú navrhnuté tak, aby obnovili digitálnu infraštruktúru a urýchlili digitálnu transformáciu a pomohli zákazníkom rozvíjať dátové centrá. Cloudy Huawei poskytujú stabilné, spoľahlivé, bezpečné a inovatívne cloudové služby, umožňujúce aplikácie, dáta, slúžia ako základ inteligentného sveta a podporujú inkluzívnu AI, ktorá je cenovo dostupná, ľahko použiteľná a spoľahlivá.



Od mája do septembra 2022 roadshow navštívi: Poľsko, Nórsko, Švédsko, Fínsko, Bulharsko, Grécko, Turecko, Rumunsko, Srbsko, Rakúsko, Česko, Slovensko a Maďarsko.