Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Hubárska sezóna v Kempinski sa už začala

Foto: Kempinski

V jesennom hubovom menu sa objavia špeciality ako je čajová esencia s čiernou hľuzovkou a rozmarínom, nakladané huby s prepeličím vajíčkom a domácim kváskovým chlebom.

Bratislava, 12.septembra 2012 (TASR/OTS) - Bratislava 12. septembra (TASR-OTS) - Reštaurácia River Bank v bratislavskom Kempinski Hoteli River Park otvorila hubársku sezónu. Vo svojom Wild Mushroom Menu / Menu z lesných húb prináša štyri /hubové špeciality, hubové chody a dezert, ktorý je v dokonalom súlade s darmi jesenného lesa.

"Vybrali sme také druhy húb, ktoré nie sú notoricky známe a pripravili sme ich v menej tradičných úpravách. Práve jedinečnosťou a invenčnosťou výberu ingrediencií aj ich spracovania sa reštaurácia River Bank odlišuje od iných reštaurácií v meste a okolí," hovorí šéfkuchár Bjoern Juhnke, ktorý do Bratislavy priniesol nový štýl haute cuisine.

V jesennom hubovom menu sa objavia špeciality ako je čajová esencia s čiernou hľuzovkou a rozmarínom, nakladané huby s prepeličím vajíčkom a domácim kváskovým chlebom alebo halušky s kuriatkami a parmezánom. Zaujímavosťou, ktorú by si žiaden gourmet nemal nechať ujsť, je aj zubáč pripravený s čiernymi hríbikmi s názvom lievik trúbkovitý? sprevádzaný lahodnými zemiakmi odrody La Ratte s jemne orieškovou príchuťou a maslovou textúrou. Sladkou bodkou na záver je dezert Les "Sladká krajina", v ktorom sa snúbia chute pistácií, čokolády a bonbónov marshmallow.

Okrem hubového menu sa po prázdninách opäť vrátili na scénu aj obľúbené nedeľné brunche, každý z nich je zameraný na inú národnú kuchyňu. Prvý septembrový víkend to bola talianska kuchyňa, druhý bol venovaný americkému brunchu a 16. september sa ponesie v znamení čínskej kuchyne. Súčasťou brunchu je aj detský bufet, pult s domácimi koláčmi a chlebom, široký sortiment nealko nápojov ako aj pohár Kempinski sektu. Pre deti je k dispozícii detský kútik a rovnako celá rodina môže zrelaxovať medzi poludním a štvrtou hodinou popoludní v luxusnom Zion Spa. Samozrejmosťou je parkovanie v podzemnej garáži zdarma.