Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Hurikán Ida vyjde poisťovne podľa prognózy do 30 miliárd dolárov

Vlny bičujú pobrežie v meste Scituate, v americkom štáte Massachusetts 2. septembra 2021 po tom, ako sa oblasťou prehnal hurikán Ida. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Odhad škôd zahrnuje škody na rezidenčných, komerčných a priemyselných nehnuteľnostiach či automobiloch. Nezahrnuje napríklad aktíva mimo pevniny.

Boston 13. septembra (TASR) - Hurikán Ida bude stáť poisťovne podľa najnovších odhadov od 20 miliárd do 30 miliárd USD (od 16,89 miliardy do 25,34 miliardy eur). Uviedla to v pondelok spoločnosť AIR Worldwide, ktorá sa špecializuje na odhad škôd spôsobených prírodnými katastrofami.

Nová prognóza AIR Worldwide znamená zvýšenie škôd až o 5 miliárd USD. Pôvodne spoločnosť predpokladala, že škody sa budú pohybovať v rozmedzí od 17 miliárd do 25 miliárd USD.

Air Worldwide dodala, že k úprave odhadu smerom nahor pristúpila po analýze dôsledkov záplav v oblastiach, ktoré hurikán zasiahol, vrátane štátov na severovýchode USA. Odhad škôd zahrnuje škody na rezidenčných, komerčných a priemyselných nehnuteľnostiach či automobiloch. Nezahrnuje napríklad aktíva mimo pevniny.

(1 EUR = 1,1841 USD)