Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

I. Matovič sa v Luxemburgu zúčastní na rokovaní EIB a ECOFIN

Na snímke zľava podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR Dano Veselský

Matovič bude v piatok predsedať Rade guvernérov Európskej investičnej banky (EIB), na ktorej zhodnotí aktivity, finančné operácie a výzvy EIB za uplynulé obdobie.

Bratislava 17. júna (TASR) - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) odletel do Luxemburgu, kde sa vo štvrtok zúčastnil výročného zasadnutia Rady Guvernérov Európskeho stabilizačného mechanizmu (ESM) a následne absolvoval rokovanie ministrov financií eurozóny. V piatok (18.6.) sa zúčastní na rokovaní EIB a ECOFIN. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva financií SR.

Hlavnými témami štvrtkového stretnutia boli správa o výsledkoch desiateho post-programového dohľadu nad Gréckom, ako aj správy o dohľade nad Portugalskom, Cyprom, Španielskom a Írskom. Ministri sa tiež zaoberali priebežnými výsledkami implementácie akčných plánov Bulharska a Chorvátska v kontexte ich pôsobenia v mechanizme výmenných kurzov (ERM II), ktorý predchádza prijatiu eura. Euroskupina rozšírená o ďalšie krajiny EÚ hovorila aj o finalizácii projektu Bankovej únie.

Matovič bude v piatok predsedať Rade guvernérov Európskej investičnej banky (EIB), na ktorej zhodnotí aktivity, finančné operácie a výzvy EIB za uplynulé obdobie. Pracovnú cestu minister ukončí účasťou na Rade ministrov financií EÚ (ECOFIN), v rámci ktorej budú ministri diskutovať o návrhu smernice o DPH, hospodárskej obnove Európy, implementácii plánov obnovy, no témou budú aj rozpočtové pravidlá Paktu stability a rastu.