Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Rada pre rozpočtovú zodpovednosť má kvalitných kandidátov na predsedu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Top tromi kandidátmi na post predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť sú Martin Šuster, Ján Tóth a Jarko Fidrmuc.

Bratislava 7. júla (TASR) – Verejné vypočutie kandidátov na post predsedu Rady pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) prinieslo niekoľko dobrých výsledkov. Každý z troch vybraných uchádzačov má dobré predpoklady na túto funkciu. Na sociálnej sieti to uviedol dosluhujúci šéf rozpočtovej rady Ivan Šramko.

Top tromi kandidátmi na post predsedu RRZ sú Martin Šuster, Ján Tóth a Jarko Fidrmuc. Vybrala ich v pondelok výberová komisia zložená z koaličných aj opozičných poslancov a nezávislých ekonómov pod vedením predsedu Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Mariána Viskupiča (SaS). Celkovo sa o tento post uchádzalo 11 kandidátov.

„Prvým dobrým výsledkom je samotný výber troch kandidátov, z ktorých každý má veľmi dobré predpoklady na túto funkciu. Druhou dobrou správou je počet a kvalita prihlásených kandidátov, čo prispelo k vysokej úrovni výberového konania," konštatuje Šramko.

Tretím benefitom je podľa neho aj skutočnosť, že sa výberové konanie aj hodnotenie kandidátov jednotlivými členmi komisie dialo pred očami verejnosti. „Bude tak motiváciou aj pre výberové konania v iných verejných inštitúciách," podotkol Šramko.

Vláda predloží jedného z trojice ako svojho kandidáta Národnej rade SR. Tá podľa ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti zvolí predsedu RRZ trojpätinovou väčšinou poslancov.