Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Ifo: Problém nedostatku materiálov v nemeckej výrobe sa zmierňuje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V decembri 50,7 % z celkového počtu oslovených firiem uviedlo problémy v dodávkach materiálov. V predchádzajúcom mesiaci problémy uviedlo 59,3 % podnikov.

Berlín 3. januára (TASR) - Problém nedostatku materiálov v nemeckom výrobnom sektore sa v závere roka zmiernil, ako sa však situácia bude vyvíjať tento rok, bude vo veľkej miere závisieť od vývoja pandémie v Číne. Uviedol to v utorok nemecký ekonomický inštitút Ifo. Informovala o tom agentúra Reuters.

V decembri 50,7 % z celkového počtu oslovených firiem uviedlo problémy v dodávkach materiálov. V predchádzajúcom mesiaci problémy uviedlo 59,3 % podnikov. Decembrový údaj znamená pokles firiem s problémami v dodávkach materiálov tretí mesiac po sebe.

"Zdá sa, že nedostatok materiálov sa zmierňuje vo viacerých odvetviach," povedal šéf prieskumu Ifo Klaus Wohlrabe. To by podľa neho mohlo podporiť nemeckú ekonomiku v nasledujúcich mesiacoch. "Na druhej strane, veľa bude závisieť od vývoja pandemickej situácie v Číne," povedal Wohlrabe s tým, že nemôže vylúčiť nové komplikácie.