Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

IMRECZE: Daňový informačný systém je funkčný, odstraňujeme nedostatky

V relácii EKONOMIKA Tu a Teraz sa Richard Kvasňovský rozprával s prezidentom Finančnej správy Františkom Imreczem. Foto: Tablet.TV

V relácii EKONOMIKA Tu a Teraz sa Richard Kvasňovský rozprával s prezidentom Finančnej správy Františkom Imreczem.

Bratislava 15. apríla (TABLET.TV) - Nový daňový informačný systém sa spustil do ostrej prevádzky 2. marca tohto roka. Podľa Imreczeho je funkčný, ale stále sa dolaďuje jeho prevádzka a odstraňujú nedostatky, ktoré sa objavili v priebehu prvého mesiaca nábehu. "V systéme máme kompletne spracovanú DPH splatnú v marcových daňových priznaniach. Máme kompletne spracovanú daň z motorových vozidiel. Máme spracovaných viac ako 250 tisíc daňových priznaní z dane z príjmov. Pri nich máme termín do 7.mája a som presvedčený, že to v zákonnej lehote zvládneme," konštatoval Imrecze.

Finančná správa rieši aj podnety od zamestnancov, ako zlepšiť fungovanie systému. "Boli tam aj podnety od zamestnancov, že si to predstavujú inak a tie sa snažíme zapracovať, pokiaľ to systém umožňuje. To, čo sa deje vo Finančnej správe je normálne pri implementácii takých robustných systémov," dodal Imrecze.

Fungovanie daňového informačného systému v praxi a medializované informácie o problémoch pri jeho zavádzaní si pôjdu overiť aj poslanci Národnej rady SR z finančného výboru, ktorí pôjdu na poslanecký prieskum na bratislavské daňové úrady.