Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Indické aerolínie Akasa Air zadali objednávku na ďalšie stroje 737 MAX

V popredí je vidieť lietadlo 737-8 spoločnosti Akasa Air. Foto: TASR/AP

Zakladateľ a šéf firmy Vinay Dube povedal, že táto historická objednávka na 150 strojov zvýši počet objednaných lietadiel od amerického výrobcu na 226.

Naí Dillí/Chicago 18. januára (TASR) - Americký výrobca lietadiel Boeing uviedol, že indická letecká spoločnosť Akasa Air zadala objednávku na ďalších 150 lietadiel 737 MAX. Od rozšírenia leteckej flotily si spoločnosť sľubuje výrazné zvýšenie počtu letov na domácich aj zahraničných linkách. Informovala o tom agentúra DPA.

Zakladateľ a šéf firmy Vinay Dube povedal, že táto historická objednávka na 150 strojov zvýši počet objednaných lietadiel od amerického výrobcu na 226. Od roku 2022, keď Akasa Air nastúpila na trh, získala spoločnosť už 4-percentný podiel na indickom domácom trhu. V rámci neho lieta s 22 strojmi 737 MAX do 18 destinácií.

Akasa Air plánuje rozšíriť svoju sieť na domácom trhu aj na trhu južnej Ázie. Boeing vo svojej ostatnej prognóze odhaduje pre tento región v nasledujúcich 20 rokoch dodávku 2705 nových komerčných lietadiel. Z nich takmer 90 % by mali predstavovať úzkotrupé lietadlá s jednou uličkou.