Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Industriálny park BESICO v Sučanoch sa rozrastie o takmer 4 000 m2

Na fotografii zľava: Michal Palko (KraussMaffei Technologies, Industrial Engineering Manager), Ján Švieda (KraussMaffei Technologies, Process Engineer, Logistic), Martin Rybár (starosta obce Sučany), Alex M.M. Hubrecht (konateľ BESICO MARTIN), Mikuláš Bojko (výrobný riaditeľ DYNAMIK CONSTRUCTION) Foto: DYNAMIK Holding, a.s.

Táto výstavba rozšíri najmä skladové kapacity spoločnosti.

Sučany 27. marca (OTS) - V industriálnom parku BESICO v Sučanoch pri Martine sa začalo s rozširovaním výrobno-skladovej haly, dobudovaním moderných kancelárskych priestorov a spevnených exteriérových plôch pre spoločnosť KraussMaffei Technologies, ktorá patrí k významným zamestnávateľom v regióne.

Pri oficiálnom zahájení výstavby 8. 3. 2023, pri ktorom sa symbolicky poklepávalo na jeden zo základných pilierov budúcej haly, sa stretli spoločne predstavitelia investora, generálneho zhotoviteľa a užívateľa stavby aj so starostom obce Sučany. Ako povedal pán Alex M.M. Hubrecht, konateľ investora, spoločnosti BESICO MARTIN: „Pre turčiansky región je rozrastanie sa tohto priemyselného areálu dobrou správou, najmä v súčasnej ekonomickej situácii. Je nielen signálom stability pre zamestnancov spoločnosti, ale aj prísľubom nových pracovných príležitostí.“ Stavba dokončená v najvyššom štandarde pre priemyselné stavby „A-class“ bude užívateľovi, spoločnosti KraussMaffei Technologies, odovzdaná do užívania už v polovici tohto roka.

BESICO je medzinárodný developer komerčných nehnuteľností s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v oblasti výstavby priemyselných stavieb. Vlastní, spravuje a stavia priemyselné parky v strategických lokalitách v Belgicku, Francúzsku, Srbsku a na Slovensku. Medzinárodné know-how BESICO je postavené na budovaní výrobných a logistických priestorov na dlhodobý prenájom, pričom sú budované na mieru podľa požiadaviek klientov. Aktuálne BESICO na Slovensku disponuje 45 000 m2 prenajímateľnej plochy s plánovaným potenciálom rastu až na 71 000 m2. Generálnym zhotoviteľom stavby v Sučanoch je DYNAMIK Construction, stavebná divízia slovenského holdingu DYNAMIK Holding, a.s. Pri projekte v Sučanoch ide už o štvrtý spoločný projekt spoločností BESICO a DYNAMIK – spoločnosti spolupracujú na výstavbe projektov v Banskej Bystrici, Nitre, Martine a v srbskom Belehrade.