Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Industriálny park CEHIP Vráble je bohatší o nové priestory

Na fotke zľava: Alex Hubrecht - prokurista spoločnosti CEHIP, Boris Miklovič – výrobný riaditeľ DYNAMIK HOLDING, a.s., Ivan Polák – generálny manažér SEMECS Foto: DYNAMIK HOLDING, a.s.

Symbolický kľúč k novým výrobno-skladovým priestorom prevzala spoločnosť SEMECS od investora projektu, spoločnosti CEHIP a od generálneho zhotoviteľa stavby, spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s.

Vráble 14. februára (OTS) - Slávnostný ceremoniál za účasti predstaviteľov všetkých troch spoločností a primátora mesta Vráble, Viktora Németha, sa konal 7. februára 2024.

Výstavba týchto moderných automatizovaných skladových priestorov začala v apríli 2023, takže objekt so všetkými technológiami bol dokončený a odovzdaný do prevádzky za menej ako desať mesiacov. V hale sa bude využívať niekoľko inovatívnych technológií, ako napríklad automaticky riadené vozíky, ktoré budú zanášať palety do regálov pomocou indukčného navádzania. Pre tento účel bolo nevyhnutné v hale realizovať špeciálne antistatické vodivé podlahy. V druhej časti haly sú inštalované 3-podlažné MGA regálové systémy s vertikálnym automatickým dopravníkom a až 16 000 skladovacími boxami.

„Profesionalita, flexibilita a ústretovosť boli kľúčovými faktormi, ktoré umožnili úspešné dokončenie tohto projektu včas a vo vynikajúcej kvalite. Za to patrí veľká vďaka všetkým zúčastneným, a to ako na strane generálneho zhotoviteľa stavby, tak aj na strane klienta,“ povedal na slávnostnom odovzdaní stavby Alex Hubrecht, prokurista investora, spoločnosti CEHIP.

Uvedením Haly H6 boli rozšírené výrobné kapacity a administratívne priestory spoločnosti Semecs o takmer 4 000 m2. Pre túto spoločnosť, ktorá je výrobcom elektronických dosiek plošných spojov a patrí k významným zamestnávateľov v regióne, je závod na Slovensku zároveň ich najmodernejším výrobným závodom v Európe.

„Na výstavbe a postupných rozšíreniach industriálneho parku vo Vrábľoch spolupracujeme s investorom CEHIP už od roku 2007. Teší nás, že sa nám darí v tomto projekte budovať priemyselné stavby v najvyššom štandarde, tzv. „A-class“, ktoré využívajú moderné výrobné a skladovacie technológie. Aj tie totiž prispievajú k zamestnanosti a prosperite mesta“, povedal Boris Miklovič, výrobný riaditeľ generálneho zhotoviteľa stavby, spoločnosti DYNAMIK HOLDING, a.s.