Cieľom je podľa Pavlovského vytvoriť organizáciu, ktorá by formálne zastupovala záujmy celého gastro sektora.
Autor TASR
Bratislava 21. apríla (TASR) - Iniciatíva 10 pre gastro vytvára Alianciu slovenskej gastronómie (ASG). Informoval o tom za prípravný výbor Viliam Pavlovský.
"Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne ekonomické návrhy na prekonanie krízy," uviedol.
"Pod názvom Aliancia slovenskej gastronómie budeme zastupovať práva všetkých, ktorí podnikajú či pracujú v slovenskej gastronómii. Systémové riešenia, ktoré navrhujeme, by sa mali dotknúť reštaurácií, barov, kaviarní, ako aj gastro producentov a dodávateľov," oznámil.
Cieľom je podľa Pavlovského vytvoriť organizáciu, ktorá by formálne zastupovala záujmy celého gastro sektora. "Na aktuálne obdobie sme si zadefinovali tri základné priority, a to presadenie reálnych a funkčných kompenzácií za tvrdé zatvorenie prevádzok, ďalej zníženie DPH na stravovacie služby na 5 až 10 %, ako aj čo najskoršie bezpečné otváranie terás a interiérov gastro prevádzok a ich vrátenie do normálneho podnikateľského režimu," dodal.
"Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne ekonomické návrhy na prekonanie krízy," uviedol.
"Pod názvom Aliancia slovenskej gastronómie budeme zastupovať práva všetkých, ktorí podnikajú či pracujú v slovenskej gastronómii. Systémové riešenia, ktoré navrhujeme, by sa mali dotknúť reštaurácií, barov, kaviarní, ako aj gastro producentov a dodávateľov," oznámil.
Cieľom je podľa Pavlovského vytvoriť organizáciu, ktorá by formálne zastupovala záujmy celého gastro sektora. "Na aktuálne obdobie sme si zadefinovali tri základné priority, a to presadenie reálnych a funkčných kompenzácií za tvrdé zatvorenie prevádzok, ďalej zníženie DPH na stravovacie služby na 5 až 10 %, ako aj čo najskoršie bezpečné otváranie terás a interiérov gastro prevádzok a ich vrátenie do normálneho podnikateľského režimu," dodal.