Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Innogy kupuje slovenského výrobcu kogeneračných jednotiek TTS Martin

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spoločnosť TTS Martin sa zameriava na výrobu, predaj a servis nezávislých zdrojov elektrickej energie na báze spaľovacích motorov a záložných elektrických agregátov.

Bratislava 27. júla (TASR) - Energetická skupina innogy dokončila akvizíciu výrobcu elektrických zdrojových agregátov a kogeneračných jednotiek, spoločnosť TTS Martin. Firmu ovláda prostredníctvom spoločnosti Energo TTS, v ktorej má 80-percentný podiel. Zvyšných 20 % drží syn pôvodného vlastníka Ondrej Korec prostredníctvo svojej firmy, uviedol tlačový hovorca innogy v ČR Martin Chalupský. Hodnotu transakcie, ktorú už schválil protimonopolný úrad, spoločnosť nezverejnila.

Akvizícia zaistí väčšiu flexibilitu v dodávkach a do budúcnosti bude mať kogenerácia podľa Zdeňka Kaplana, generálneho riaditeľa innogy Energo, nezastupiteľnú úlohu. "Pre nás je veľmi zaujímavé mať v portfóliu vlastné kogeneračné jednotky, ktoré môžeme využívať v našich prevádzkach a ponúkať ich našim zákazníkom," uviedol Kaplan. Dodal, že záložné zdroje elektriny sú zasa kľúčovým bezpečnostným prvkom pre priemyselné podniky alebo pre dátové centrá. Korec, ktorý zostáva vo vedení podniku, od akvizície očakáva rast podielu dodávok výrobkov spoločnosti na českom a európskom trhu.

Spoločnosť TTS Martin sa zameriava na výrobu, predaj a servis nezávislých zdrojov elektrickej energie na báze spaľovacích motorov a záložných elektrických agregátov. Firma vznikla v roku 2000 ako nástupca spoločnosti Trak Trans Servis a zaradila sa k popredným výrobcom týchto systémov v strednej Európe. V súčasnosti TTS Martin svoje produkty exportuje okrem susedných krajín aj do ďalších európskych štátov, Ázie a Afriky. Spoločnosť má 55 zamestnancov.