Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

InoBat kupuje prvú linku na výrobu batérií od čínskej firmy Wuxi Lead

Ilustračná snímka Foto: InoBat

Marián Boček z InoBat Auto ozrejmil, že Wuxi Lead si vybrali pre flexibilitu a kvalitu ich zariadenia, spojeného s profesionálnou podporou ich technického tímu v Európe.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Spoločnosť InoBat podpísala kontrakt na dodávku prvej linky na výrobu batérií pre elektromobily s čínskou firmou Wuxi Lead. V centre vo Voderadoch by mala byť linka uvedená do prevádzky do konca budúceho roka a pri plnom vyťažení by mohla produkovať vyše 260.000 batériových článkov ročne, informoval vo štvrtok InoBat.

Spoločnosť Wuxi Lead patrí k popredným svetovým výrobcom týchto zariadení a v minulosti dodala linky pre automobilky Volkswagen, Nissan či Tesla.

Batérie vyvinuté InoBat Auto už v lete absolvovali bezpečnostné a výkonnostné testy v kórejskom testovacom centre. Pozitívne výsledky dosiahli v rýchlosti nabíjania, životnosti, kapacite, ale napríklad aj v citlivosti na teplotné výkyvy.

Za spoločnosťou InoBat stojí konzorcium investorov a technologických spoločností vrátane vedúceho investora IPM Group, ktorý sa špecializuje na prinášanie prelomových technológií do Európy. Medzi strategických investorov a partnerov patria ČEZ Matador, AEN, MSM Group, Across, Wildcat Discovery Technologies a najnovšie aj ťažobná spoločnosť Rio Tinto.