Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

Inšpektori: Nedostatky sa v septembri zistili pri 181 z 3432 kontrol

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín inšpektori identifikovali podľa ŠVPS v hygiene budov a prevádzky.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Inšpektori veterinárnych a potravinových správ v septembri vykonali 3432 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradná kontrola bola vykonaná u 1329 právnych subjektov a 1933 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 181 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 704 nedostatkov.

"Mimo pracovnej doby bolo vykonaných 66 úradných kontrol, počas ktorých inšpektori skontrolovali 51 právnych subjektov a 62 prevádzok, nedostatky boli zistené u 22 maloobchodných prevádzok," uviedla ďalej v pravidelnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

Najviac nedostatkov pri úradných kontrolách potravín inšpektori identifikovali podľa ŠVPS v hygiene budov a prevádzky, v predaji po dátume spotreby, v hygiene technologického zariadenia, pracovných pomôcok a v označovaní.

"Za zistené nedostatky počas úradných kontrol inšpektori uložili opatrenia na mieste na odstránenie nedostatkov, blokové pokuty a zistené nedostatky boli riešené aj v správnom konaní," dodala veterinárna správa.