Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Investor chce na okraji Rožňavy vybudovať takmer 200 radových garáží

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Lokalita, kde chce investor vybudovať nové radové garáže, sa nachádza na juhovýchodnom okraji mesta na pozemkoch vedených ako orná pôda.

Rožňava 8. júna (TASR) - Na juhovýchodnom okraji mesta Rožňava by mohli pribudnúť takmer dve stovky nových garáží. Vyplýva to zo zámeru košickej spoločnosti Adamant, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA). Celkové odhadované náklady na realizáciu zámeru predstavujú 1,6 milióna eur.

Lokalita, kde chce investor vybudovať nové radové garáže, sa nachádza na juhovýchodnom okraji mesta na pozemkoch vedených ako orná pôda. "Zo severovýchodnej a juhovýchodnej strany ju ohraničujú lúky, z juhozápadnej strany existujúca zástavba bytových domov a zo severozápadnej strany existujúce radové garáže," priblížila spoločnosť v zámere.

Navrhované garáže majú mať jednoduché architektonické riešenie, má ísť o betónové prefabrikované konštrukcie s plochou 18 štvorcových metrov uložené do radov vedľa seba na betónovú podkladnú dosku. Každá z garáží má byť vybavená rozvodmi elektrickej energie pre svetlo a zásuvku, vstupná brána bude na diaľkové ovládanie.

"Ich vybudovaním dôjde k zvýšeniu počtu parkovacích miest najmä pre obyvateľov mesta Rožňava, ktorých je v súčasnej dobe nedostatok," zdôvodňuje v zámere navrhovateľ. Celková plocha riešeného územia vrátane prístupových komunikácií a spevnených plôch predstavuje viac ako 8300 štvorcových metrov, s realizáciou projektu by chcel investor začať na jeseň.