Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Írsky stavebný sektor pokračoval v novembri v expanzii

Dublin, Írsko. Foto: TASR/AP

Pod pokračovanie vysokej aktivity v írskom stavebníctve sa podpísali všetky tri sledované oblasti, pričom prvýkrát za štyri mesiace zaznamenali rast všetky tri.

Dublin 13. decembra (TASR) - Aktivita v írskom stavebnom sektore pokračovala v novembri vo výraznom raste, aj keď tempo rastu sa mierne spomalilo. Rast podporili všetky tri oblasti stavebníctva, vrátane inžinierskych stavieb, ktorým sa v predchádzajúcich mesiacoch nedarilo. Informovala o tom spoločnosť IHS Markit.

Ako uviedla, index nákupných manažérov Ulster Bank pre írsky stavebný sektor dosiahol v novembri 56,3 bodu. V októbri predstavoval 56,9 bodu. Napriek zníženiu to však stále znamená výraznú aktivitu v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov.

Pod pokračovanie vysokej aktivity v írskom stavebníctve sa podpísali všetky tri sledované oblasti, pričom prvýkrát za štyri mesiace zaznamenali rast všetky tri. Vzrástla aktivita v oblasti bytovej výstavby, ďalej v oblasti komerčných stavieb, ako aj inžinierskych stavieb. Práve oblasť inžinierskych stavieb sa po mesiacoch poklesu vrátila v novembri k rastu.