Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

IT prevádzka novej éry

Foto: AutoCont TechFórum 2015

Šesť pilierov, alebo slabých miest súčasnosti.

Bratislava 12. októbra (OTS) - „Keď sme pripravovali konferenciu TechFórum, veľa sme diskutovali so zákazníkmi čo by chceli počuť a čo im chýba. Dozvedeli sme sa dve veci: chcú sa niečo naučiť a chcú diskutovať o svojich problémoch,“ hovorí Peter Trajlinek, technický riaditeľ AutoCont SK.

AutoCont sa pýta a vie, čo ich zákazníci chcú. Preto tretí ročník konferencie AutoCont TechFórum v sebe spojí diskusnú časť so vzdelávacou. Tým naviaže na koncept technologických konferencií a ponúkne ďalšiu pridanú hodnotu.

Prednáškový blok TechFóra si nedáva nijaký menší cieľ, ako za účasti značiek Hewlett Packard, IBM, Lenovo, Dell a Microsoft diskutovať najpálčivejšie IT problémy dnešného IT sveta. Ten sa v ostatných dekádach rozdeľuje a opäť spája, kde globálne vážne rozhodnutia majú reálne lokálne dopady. Ak by snáď zostalo niečo nedopovedané, nasleduje panelová diskusia.

Zo žiadostí zákazníkov vyplynula aj tohtoročná novinka TechFóra, ktorú AutoCont uvádza - diskusný formát TechPanely. Jeho zámerom je otvoriť diskusiu o najdôležitejších témach dnešného IT sveta ako sú IT manažment, ukladanie dát, sieťové riešenia, tlač, virtualizácia a cloud. Úlohou šiestich TechPanelov je konfrontovať vízie s reálnymi požiadavkami, predstaviť, čo môžu ponúknuť a ukázať, ako flexibilne vedia veľké firmy reagovať na podnety zákazníkov. Jedna téma by mala spojiť, alebo rozdeliť kľúčových dodávateľov v priamej diskusii.

Tohoročné TechPanely sú praktickou odpoveďou na praktické požiadavky. Riešiť reálne situácie. Pomenovať dobré aj zlé skúsenosti, vystaviť predstaviteľov „veľkých“ značiek konkrétnym otázkam, kde sa nedá skryť za ppt prezentáciu. TechPanely uzatvárajú 25 rokov AutoContu tak, že sa vracajú k poslaniu technologických konferencií – vzdelávaniu odborníkov. Zdieľanie skúseností však posúva samotné vzdelávanie k budovaniu databázy vedomostí.

IT profesionáli si totiž každý deň dávajú otázky, aby pomenovali svoje najväčšie výzvy. Proti sebe stoja - stály tlak na náklady a kvalita, cloud a bezpečnosť, zodpovednosť a otvorenosť, legislatíva a jednoduchosť. Nájsť odpovede na tieto otázky je každodennou prácou a dlhodobým výsledkom je funkčná biznis stratégia.


http://www.autocont.sk/ankety/techforum

Viac informácii o programe