Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Webglobe, slovenská webhostingová spoločnosť, expanduje na Balkán

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť si so svojím investorom, slovenskou private equity spoločnosťou Sandberg Capital, stanovila cieľ vybudovať popredného poskytovateľa webhostingu v strednej a východnej Európe.

Bratislava 27. januára (TASR) – Slovenská spoločnosť Webglobe, ktorá poskytuje služby webhostingu a registrácie domén, vstupuje na srbský trh. Do svojho portfólia zaraďuje tri tamojšie webhostingové spoločnosti NiNet, Eutelnet a Panet. Predstavitelia spoločnosti o tom informovali vo štvrtok na tlačovej konferencii.

Touto kúpou spoločnosť začína expanziu na Balkán. "Ide o trh, ktorý je veľmi špecifický a jeho postupnú konsolidáciu vnímame ako strategickú. Všetky tri spoločnosti výborne zapadajú do nášho portfólia a na spoluprácu sa veľmi tešíme," skonštatoval spolumajiteľ a generálny riaditeľ Webglobe Igor Strečko.

Spoločnosť si so svojím investorom, slovenskou private equity spoločnosťou Sandberg Capital, stanovila cieľ vybudovať popredného poskytovateľa webhostingu v strednej a východnej Európe. Zároveň plánuje pokračovať v konsolidácii českého trhu, kde má v pláne kupovať ďalšie spoločnosti. Aktuálne po expanzii do Srbska patrí pod Webglobe 16 značiek na troch rôznych trhoch, ktoré sa zlúčia pod jednu technologickú spoločnosť.