Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

J. POČIATEK: Táto vláda nebude potrebovať telesné tresty

Minister dopravy Ján Počiatek. Foto: TASR

Podľa ministra dopravy však reálne hrozí, že sa nepodarí vyčerpať práve eurofondy z Operačného programu Doprava.

Bratislava 11. apríla (TASR) – Táto vláda nebude v konečnom dôsledku potrebovať telesné tresty v súvislosti s ochotou čerpať eurofondové peniaze.

Po dnešnom rokovaní vlády to uviedol minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Ako ministra pre telesné tresty, aby sa eurofondy riadne čerpali, ho označil práve šéf kabinetu Robert Fico (Smer-SD).

"Myslím si, že toto je vláda, ktorá v konečnom dôsledku nebude potrebovať telesné tresty," uviedol Počiatek. Podľa jeho slov je každému ministrovi jasné, že jednou z najdôležitejších priorít vlády sú v súčasnosti práve eurofondy.

"Tím ministrov vyzerá veľmi dynamicky, a tak bol aj poskladaný, aby ministri kedykoľvek komunikovali v záujme dobrej veci," dodal Počiatek. Preto si nemyslí, že by boli potrebné telesné tresty.

"Nepredpokladám, že by sa nejaký minister bránil posunutiu tejto agendy vpred," opísal Počiatek. Keďže je súčasná vláda jednofarebná, nehrozí ani konflikt s koaličným partnerom. Táto vláda je zároveň aj prvou, ktorá bude čeliť koncu prvého programovacieho obdobia. Do konca roku 2015 skončí možnosť vyčerpať eurofondy, ktoré boli Slovensku pridelené od roku 2007. Podľa Počiatka však reálne hrozí, že sa nepodarí vyčerpať práve eurofondy z Operačného programu Doprava.