Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Jaguar Land Rover zatiaľ v Nitre neplánuje obnoviť výrobu

Na snímke výrobné priestory v závode Jaguar Land Rover v Nitre 10. septembra 2019, archívne foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vedenie firmy pôvodne plánovalo obnoviť výrobu po veľkonočných sviatkoch.

Nitra 20. apríla (TASR) – Spoločnosť Jaguar Land Rover zatiaľ neplánuje obnoviť výrobu vo svojom závode v Nitre. Potvrdila to manažérka pre firemné vzťahy Miroslava Remenárová. „V závode pracujú v dvojzmennej prevádzke len vybrané tímy zabezpečujúce výrobu vozidla Land Rover Defender a tie, ktoré sú určené na zabezpečenie nevyhnutných prevádzkových činností,“ skonštatovala.

Automobilka prerušila svoju výrobu od 20. marca. Vedenie firmy pôvodne plánovalo obnoviť výrobu po veľkonočných sviatkoch. „Po vyhodnotení situácie sme sa rozhodli pokračovať v súčasnom režime. Zatiaľ nie je jasné, dokedy bude tento stav trvať, nemáme určený presný termín, kedy opäť spustíme výrobu,“ uviedla Remenárová. Spoločnosť sa podľa jej slov plne sústreďuje na dosiahnutie cieľov v rámci dlhodobej stratégie, z globálneho hľadiska sa však súčasná situácia nevyhnutne nejakým spôsobom dotkne zamýšľaných plánov a ovplyvní aj objem predaja a výnosy spoločnosti.