Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Japan Airlines oznámili kúpu 32 airbusov a 10 boeingov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Finančné detaily transakcie spoločnosť neposkytla.

Tokio 21. marca (TASR) - Japonská spoločnosť Japan Airlines (JAL) vo štvrtok oznámila, že kupuje 32 nových lietadiel od európskeho výrobcu Airbus a 10 lietadiel od amerického výrobcu Boeingu v rámci obnovy svojej flotily. Finančné detaily transakcie spoločnosť neposkytla. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

Japonská spoločnosť vo štvrtok po zasadnutí predstavenstva oznámila, že sa rozhodla zaradiť do svojej flotily 21 lietadiel Airbus A350-900, 11 modelov A321neo a tiež 10 lietadiel Boeing 787-9.

Podľa vedenia JAL nové lietadlá prispejú k zlepšeniu a rozšíreniu kapacity na medzinárodných linkách s primárnym zameraním na regióny, ako Severná Amerika, Ázia a India, kde sa očakáva budúci rast.

"Skupina JAL je aj naďalej odhodlaná neustále napredovať pri zavádzaní lietadiel s nízkou spotrebou paliva ako súčasť svojho úsilia o dosiahnutie cieľov zníženia emisií oxidu uhličitého," dodala spoločnosť.

Cieľom je zníženie celkových emisií o 10 % v porovnaní s rokom 2019 do fiškálneho roku 2030 a takmer nulové emisie do fiškálneho roku 2050, dodala japonská spoločnosť.