Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Japonská burza nasledovala vývoj na Wall Street, Nikkei 225 stúpol

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Akcie SoftBank Group, ktorá vo veľkom objeme investovala do amerických technologických akcií, sa vo štvrtok posilnili o 2,16 %.

Tokio 10. septembra (TASR) – Tokijská burza vo štvrtok nasledovala stredajší pozitívny vývoj na Wall Street a vzrástla. V stredu sa v USA po trojdňovom výpredaji zotavili predovšetkým technologické tituly a technologický index Nasdaq Composite si polepšil o 2,71 %.

Hlavný japonský index Nikkei 225 si vo štvrtok pripísal 0,88 % a uzavrel na 23 235,47 bodu. Širší index Topix stúpol o 1,21 % na 1624,86 bodu.

„Rast na burze Nasdaq povzbudil investorov, aby opäť nakupovali elektroniku a ďalšie technologické akcie," uviedol broker firmy IwaiCosmo Securities Toshikazu Horiuchi. Náladu podľa neho tiež podporili správy, že sa čoskoro môžu obnoviť testy vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

Investori však zostali opatrní pred štvrtkovým rozhodnutím Európskej centrálnej banky o nastavení menovej politiky, ktoré by mohlo mať vplyv na devízové kurzy.

Akcie SoftBank Group, ktorá vo veľkom objeme investovala do amerických technologických akcií, sa vo štvrtok posilnili o 2,16 %. Akcie spoločnosti Nintendo si polepšili o 1,98 % a akcie Sony o 1,70 %.