Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Japonský súd predĺžil väzbu Carlosa Ghosna

Šéf správnej rady japonského Nissanu Carlos Ghosn. Foto: FOTO TASR/AP

Termín procesu s Ghosnom zatiaľ nebol stanovený. Ghosna, ktorý je naďalej šéfom Renaultu, a jeho pravú ruku Grega Kellyho zatkli 19. novembra v Tokiu.

Tokio 31. decembra (TASR) - Japonský súd odobril ďalšie predĺženie väzby bývalého šéfa správnej rady Nissanu Carlosa Ghosna. Okresný súd v Tokiu v pondelok oznámil, že uznal žiadosť prokuratúry týkajúcu sa ďalšieho predĺženia Ghosnovej väzby do 11. januára. Ghosn je vo vyšetrovacej väzbe už vyše mesiaca.

Termín procesu s Ghosnom zatiaľ nebol stanovený. Ghosna, ktorý je naďalej šéfom Renaultu, a jeho pravú ruku Grega Kellyho zatkli 19. novembra v Tokiu pre podozrenie z porušenia burzových pravidiel.

Kelly už bol prednedávnom prepustený na kauciu. Ghosn zatiaľ zostáva vo vyšetrovacej väzbe, keďže prokuratúra rozšírila obvinenia proti nemu. Podľa nich mal aj svoje súkromné investičné straty previesť na Nissan. Ghosn je tiež obvinený z toho, že v rokoch 2011 až 2015 deklaroval len polovicu svojho skutočného príjmu, a že aj v následných rokoch bol jeho deklarovaný príjem podhodnotený.