Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Je tam vaša firma? Vyhlásili najzamestnávateľov roka 2023

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlasujúci opäť uviedli, aké benefity sú pre nich najdôležitejšie. Naďalej vedie flexibilný pracovný čas a práca z domu. Oproti predchádzajúcemu ročníku výrazne klesol 13. a 14. plat.

Bratislava 26. januára (TASR) - Spoločnosť Alma Career uskutočnila 12. ročník ankety o najatraktívnejších zamestnávateľov. V nej dokázali štyri firmy spomedzi 11 kategórií obhájiť prvenstvo z predošlého ročníka - Henkel, Lidl, Sociálna poisťovňa a Slovenské elektrárne. V piatok o tom informovala PR manažérka spoločnosti Ľubica Melcerová.

Hlasujúci dali firmám spolu 131.319 hlasov, čo je podľa spoločnosti historicky najviac. Z demografického pohľadu mala najväčšia skupina hlasujúcich od 35 do 49 rokov, najpočetnejšie zastúpení boli ľudia z Bratislavského kraja a takmer polovica hlasujúcich mala vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.

"Tento rok sme hlasy rozdelili na interné a externé, dôležité bolo aj umiestnenie v nominácii, ktoré reflektovalo dáta z Profesia.sk, a prizvali sme aj odbornú porotu. Tá hodnotila employer branding aktivity spoločností," povedala marketingová špecialistka Alma Career Slovakia Monika Košťanyová.

Oproti predchádzajúcemu ročníku pribudla nová kategória Automobilový priemysel. "Keďže v tomto segmente je na Slovensku čoraz viac zamestnávateľov aj zamestnancov, organizátori sa rozhodli venovať mu osobitnú kategóriu. Hlasujúci vyzdvihovali kolektív a pracovnú istotu, prvým víťazom v novej kategórii sa stal Jaguar Land Rover," priblížila Melcerová.

Pre hlasujúcich boli podľa Alma Career najpodstatnejšie rovnaké faktory ako vlani. Pred platové ohodnotenie sa pri uvádzaní dôvodov opäť dostal kolektív či dobré meno spoločnosti.

"Hlasujúci opäť uviedli, aké benefity sú pre nich najdôležitejšie. Naďalej vedie flexibilný pracovný čas a práca z domu. Oproti predchádzajúcemu ročníku výrazne klesol 13. a 14. plat, naopak, do TOP 5 sa dostalo odborné vzdelávanie a účasť na konferenciách," špecifikovala Melcerová.

Alma Career Slovakia je nástupcom spoločnosti Profesia.sk, ktorá 1. januára 2024 zmenila svoje obchodné meno. Alma Career pôsobí v 11 európskych krajinách, najmä v regióne strednej a východnej Európy.