Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Jesenné Energofórum bude aj o novom dizajne trhu s elektrinou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Odborná konferencia Energofórum začala písať svoju históriu v roku 2006.

Vyhne 5. októbra (TASR) - Aktuálnym témam v energetike sa bude aj tento rok venovať odborná konferencia Energofórum 2016 - elektrina, ktorá sa bude konať 13. a 14. októbra vo Vyhniach.

V rámci prvého bloku budú prezentované perspektívy Slovenska v EÚ a nový dizajn trhu s elektrinou či aktuality z domáceho trhu. Prvý deň konferencie zavŕši panelová diskusia o podnikaní v energetike. Druhý deň bude patriť inováciám v energetike a konferenciu ukončí panelová diskusia analytikov a odborníkov o ich pohľade na trh s elektrinou.

Záštitu nad konferenciou prevzalo Ministerstvo hospodárstva SR. Generálny partner konferencie je spoločnosť Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. Organizátorom konferencie je spoločnosť Sféra, a. s.

Odborná konferencia Energofórum začala písať svoju históriu v roku 2006. Odvtedy sa každý rok, vždy pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR, stretávajú predstavitelia štátneho, súkromného a akademického sektora, aby prerokovali aktuálne témy v energetike u nás a v zahraničí. Desať predchádzajúcich ročníkov konferencie, od roku 2013 samostatne pre komodity elektrina a zemný plyn, predstavuje spolu takmer 2000 účastníkov z viac ako 200 spoločností a inštitúcií.