Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

JLR Slovakia podporí z fondu 10 projektov v Nitrianskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Grant umožní dobudovať o nové edukačné prvky aj exteriérovú prírodovednú učebňu zameranú na včelárstvo a ekológiu na ZŠ Škultétyho v Topoľčanoch.

Nitra 17. septembra (TASR) - Sumu takmer 17.000 eur vyčlenila v tomto roku spoločnosť Jaguar Land Rover (JLR) Slovakia na zamestnanecký grantový program Tvoríme región s dušou. Porota zložená zo zamestnancov automobilky rozhodla, že z celkového počtu 32 podaných projektov získa podporu desať projektov, skonštatoval Guillermo Mancholas, výkonný riaditeľ JLR Slovakia.

Žiadateľmi o finančný grant boli občianske združenia, základné a stredné školy, obce, sociálne zariadenia a športové kluby z celého Nitrianskeho kraja. Financie pomôžu rozvíjať prírodovednú gramotnosť detí predškolského veku prostredníctvom moderných digitálnych pomôcok, Telovýchovná jednota Koniarovce dostane príspevok na nové detské dresy, sprístupnia sa pozostatky stredovekého kostolíka v zaniknutej osade Jovka v Novej Vsi nad Žitavou.

Grant umožní dobudovať o nové edukačné prvky aj exteriérovú prírodovednú učebňu zameranú na včelárstvo a ekológiu na ZŠ Škultétyho v Topoľčanoch. Pribudnú oddychové lavičky a nová interaktívna tabuľa Stopy zvierat, ktorá obohatí zážitkové vyučovanie žiakov. Podľa pedagogičky Zuzany Valachovej členov včelárskeho krúžku každoročne pribúda. Deti sa priamo na svojej včelnici starajú o štyri včelie rodiny, vytáčajú med, vyrábajú sviečky, liečia včely, vysádzajú medonosné rastliny a vzdelávajú sa v oblasti včelárstva.

Zamestnanecký grantový program založila spoločnosť JLR Slovakia v Nadácii Pontis v novembri 2018. Jeho cieľom je pomáhať rozvíjať kvalitu života v prostredí, v ktorom britská automobilka pôsobí, a to prostredníctvom finančnej alebo materiálnej podpory a dobrovoľníctva samotných zamestnancov.