Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

J&T Investments dokončila investíciu do holdingu J&T Capital Partners

Ilustračná snímka. Foto: TASR Marko Erd

Fond J&T Investments k 31. marcu 2021 vlastnil aktíva vo výške zhruba 160 miliónov eur.

Bratislava 17. augusta (TASR) - Spoločnosť J&T Investments dokončila investíciu do holdingu J&T Capital Partners, a tak získala nepriamu angažovanosť na spoločných projektoch investorského tandemu Tkáč & Křetínský. Informoval o tom Milan Janásik, PR manažér a hovorca J&T Banky.

Spresnil, že fond kvalifikovaných investorov J&T Investments investoval prostredníctvom fondu J&T Alliance do holdingovej spoločnosti J&T Capital Partners. Nedávno založený holding, do ktorého Patrik Tkáč plánuje skonsolidovať všetky svoje podiely v spoločných projektoch s Danielom Křetínským, v tejto chvíli už vlastní približne 44 % podiel spoločnosti Energetický a průmyslový holding (EPH).

"Rozhodnutie umožniť investorom J&T Investments podieľať sa na najsilnejšom a najhodnotnejšom partnerstve, ktoré sa nám za viac ako 25 rokov podnikania podarilo vybudovať a ktoré svojím záberom už dávno prerástlo hranice Česka a Slovenska, je pre skupinu zásadným míľnikom. J&T Investments sa týmto krokom stáva hlavným fondom, ktorý investuje a zhodnocuje majetok rodiny J&T i našich klientov. Máme ambíciu vybudovať z neho jeden z najväčších fondov v Európe," komentoval investíciu Patrik Tkáč.

Fond investoval do tzv. investorskej triedy investičných akcií jednoúčelového fondu J&T Alliance, ktorej nastavenia na jednej strane obmedzuje maximálny dosiahnuteľný výnos na úrovni 10 % p. a., na strane druhej však poskytuje fondu čiastočnú ochranu pred stratou. Tá je krytá majetkom predstavovaným tzv. akcionárskou triedou investičných akcií, ktoré vlastní skupina J&T. Pomer investorskej a akcionárskej triedy akcií v súčasnosti chráni J&T Investments proti prepadu hodnoty fondu J&T Alliance až do výšky 20 %.

Fond J&T Investments k 31. marcu 2021 vlastnil aktíva vo výške zhruba 160 miliónov eur a popri čerstvo dokončenej investícii do J&T Capital Partners jeho portfólio tvoria aj investície do logistických areálov v Pardubiciach a na Morave, minoritný podiel v online supermarkete Rohlík.cz alebo investícia do slovenského maloobchodného reťazca Terno.