Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

JTRE vstupuje na nemecký trh

JTRE vstupuje na nemecký trh, prvý projekt postaví v atraktívnej štvrti Europacity v centre Berlína Foto: JTRE

Prvý projekt postaví v atraktívnej štvrti Europacity v centre Berlína.

Bratislava/Berlín 25. apríla (OTS) - Bratislava, Berlín, 25. apríla 2024 – Po úspešnej realizácii prvých londýnskych projektov, ktoré pozbierali viacero prestížnych ocenení, pokračuje J&T REAL ESTATE (JTRE) v stratégii posilňovania pozície medzinárodného developera. V atraktívnej centrálnej lokalite Berlína pripravuje Nordhafen Living & Office – premiérový projekt novozaloženej nemeckej pobočky.

JTRE vstúpil na nemecký realitný trh akvizíciou prvého projektu a založením pobočky JTRE Germany v minulom roku. „Vstupujeme na trhy, kde chceme dlhodobo pôsobiť. Podobne ako v Londýne, aj v Berlíne sme vytvorili pobočku JTRE pre nemecký trh,“ hovorí Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE.

Foto: JTRE

Projekt navrhnutý štúdiom gmp Architekten má stavebné povolenie pre multifunkčný blok s celkovou hrubou podlahovou plochou takmer 33-tisíc štvorcových metrov. Viac ako polovicu tvorí bývanie, vznikne tu 150 rezidencií určených na dlhodobý prenájom. Ďalšiu približne tretinu predstavuje administratíva a zvyšné plochy sú určené pre obchod a gastronómiu. Práce na pozemku sa začnú v máji tohto roka a koncom leta sa začne s realizáciou hrubej stavby. Projekt bude dokončený v roku 2027.

Nordhafen Living & Office prinesie miesto pre aktívny život a prácu vo vznikajúcej modernej štvrti Europacity. Rezidenti budú môcť využívať zelený vnútroblok s oddychovou zónou a detským ihriskom, viac ako 300 cyklostojanov s kompletným zázemím, podzemnú garáž s nabíjačkami pre elektromobily. Nájomcovia kancelárií ocenia aj priestrannú strešnú terasu. Na streche budú umiestnené solárne panely. Projekt sa uchádza o prestížne ekologické certifikáty LEED a WELL na najvyššom stupni.

Foto: JTRE

„Europacity v centrálnom obvode Berlín-Mitte je rozsiahly rozvojový projekt v mimoriadne atraktívnej lokalite medzi Hlavnou železničnou stanicou a historickým prístavom Nordhafen, v blízkosti vládnej štvrte. Dlho opustené bývalé priemyselné územie sa mení na novú zelenú mestskú štvrť pre 16 500 obyvateľov. Celkovou plochou 40 hektárov vo vynikajúcej lokalite, so všetkými službami a funkciami, má obrovský význam pre celý Berlín. Náš berlínsky projekt je v súlade so stratégiou JTRE tvoriť ucelené živé mestské štvrte v najlepších lokalitách v blízkosti nábreží,“ hovorí Lukáš Sásik, riaditeľ pre zahraničné operácie JTRE.

Europacity zahŕňa štyri funkčne rôznorodé súčasti. Okrem bývania, kancelárií, hotela a denného centra pre deti prinesie gastronómiu, obchody a služby v živom parteri budov. Prinesie atmosféru typických berlínskych susedstiev, nazývaných miestnymi Kiez, kde sa odohráva bohatý spoločenský život Berlínčanov. Je v pešej dostupnosti od ikonických atrakcií ako Brandenburská brána, bulvár Unter den Linden, park Tiergarten, Múzejný ostrov či Berlínsky dóm.

O JTRE:
Spoločnosť pôsobí na trhu nehnuteľností od roku 1996. Vďaka rozsahu a kvalite realizovaných projektov patrí medzi lídrov v oblasti realitného developmentu na Slovensku. Realizuje kancelárske, rezidenčné, hotelové, priemyselné, obchodné a polyfunkčné projekty a buduje ucelené mestské štvrte na území Bratislavy. K najvýznamnejším projektom patria nábrežná štvrť Eurovea City s prvým slovenským mrakodrapom, v čase dokončenia najvyššie obytné veže na Slovensku Panorama Towers a Klingerka, mestské štvrte River Park a Zuckermandel pod Bratislavským hradom, rezidenčné projekty Fuxova, Karloveské rameno, Zelené terasy Devín, administratívne komplexy Westend, Pribinova 19 či Landererova 12 alebo nákupné centrum Eperia v Prešove. V Londýne dokončila prvé projekty Triptych Bankside a Appleby Blue a v najslávnejšom francúzskom vinárskom regióne Bordeaux realizovala nové vinárstvo Le Dôme podľa návrhu renomovaného britského architektonického štúdia Foster + Partners.