Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Júlový počet nezamestnaných v Španielsku bol najnižší za 14 rokov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Počet nezamestnaných v Španielsku sa minulý mesiac medzimesačne mierne zvýšil, za samotný mesiac júl však zaznamenalo Španielsko najmenej nezamestnaných za 14 rokov.

Madrid 2. augusta (TASR) - Počet nezamestnaných v Španielsku sa minulý mesiac medzimesačne mierne zvýšil, za samotný mesiac júl však zaznamenalo Španielsko najmenej nezamestnaných za 14 rokov. Uviedlo to v utorok španielske ministerstvo práce. Informoval o tom server RTTNews.

Počet nezamestnaných sa v Španielsku zvýšil v júli oproti júnu o 3230, teda o 0,1 %. Celkový počet ľudí bez práce predstavoval 2,88 milióna, čo je však najmenej od júla 2008. V porovnaní s júlom minulého roka počet nezamestnaných klesol o 532.683.

Z jednotlivých sektorov sa najviac zvýšil počet nezamestnaných v službách, o viac než 11.230. Zvýšil sa, aj keď v malej miere, aj v poľnohospodárstve a stavebníctve. Naopak, v oblasti priemyslu klesol.

Pozitívne výsledky zaznamenalo Španielsko v júli medzi mladými ľuďmi do 25 rokov. V porovnaní s júnom klesol počet nezamestnaných v tejto vekovej kategórii o 12.604, čo predstavuje pokles o 6,26 %.