Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Galek: Všetky rozpracované projekty chceme dokončiť

Na snímke štátny tajomník ministerstva hospodárstva SR Karol Galek. Foto: TASR - Pavol Zachar

Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Karol Galek je v prípade demisie ministrov za SaS pripravený pomôcť s odovzdaním agendy tak, aby nové vedenie rezortu mohlo plynule pokračovať.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva (MH) SR Karol Galek je v prípade demisie ministrov za SaS, a teda aj odstúpenia ministra hospodárstva Richarda Sulíka, pripravený pomôcť s odovzdaním agendy tak, aby nové vedenie rezortu mohlo plynule pokračovať. Galek to povedal pred stredajším zasadnutím vlády.

"Všetky tie projekty, ktoré máme rozpracované, chceme dokončiť," uviedol s tým, že čas potrebný na finalizáciu rozpracovanej agendy odhadol na mesiac až mesiac a pol.

Akcieschopnosť nového manažmentu prevziať úlohy ministerstva závisí podľa neho od odbornej kvality a skúseností členov nového vedenia. Potvrdil, že v prípade nového šéfa rezortu sa hovorí o predsedovi hospodárskeho výboru v parlamente Petrovi Kremskom (OĽANO). "Je to však stále len špekulácia," upozornil Galek.