Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

K. Hirman: S EK hľadáme spoločné riešenie zastropovania cien energií

Na snímke minister hospodárstva SR Karel Hirman (nominant koalície) a eurokomisárka pre energetiku Kadri Simsonová počas tlačovej konferencie k energetickej bezpečnosti v Bratislave 6. októbra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po štvrtkovom stretnutí s eurokomisárkou pre energetiku Kadri Simsonovou to povedal minister hospodárstva Karel Hirman.

Bratislava 6. októbra (TASR) – Slovensko pri riešení energetickej krízy hľadá spolu s Európskou komisiou (EK) spoločné riešenie a na základe výsledkov rady ministrov hospodárstva zodpovedných za energetiku pokračuje v riešení vysokých cien energií na domácom trhu. Po štvrtkovom stretnutí s eurokomisárkou pre energetiku Kadri Simsonovou to povedal minister hospodárstva Karel Hirman.

"Hovorili sme o spoločných celoeurópskych riešeniach, ktoré spoločne všetkým krajinám pomôžu vyriešiť túto energetickú krízu. Pokračujeme na základe záverov Rady v hľadaní riešenia na našom primárne plynárenskom trhu," povedal Hirman.


Simsonová pripomenula, že EÚ čelí bezprecedentnej energetickej kríze a usiluje sa pripraviť na zimné vykurovacie obdobie najmä napĺňaním zásobníkov plynu, ale aj diverzifikáciou a hľadaním nových zdrojov. Zo Slovenska odletí Simonová do Alžírska, rokovať bude aj s Azerbajdžanom. EK podľa eurokomisárky pracuje na spoločnom riešení tak, aby sa upokojili ceny energetických nosičov na trhoch.