Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Kanadský výrobca lietadiel Bombardier zvýšil kvartálne tržby

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Celkové tržby Bombardieru dosiahli v 3. štvrťroku 1,86 miliardy USD (1,77 miliardy eur).

Ottawa 2. novembra (TASR) - Kanadský výrobca lietadiel Bombardier oznámil za 3. štvrťrok rast tržieb o viac než štvrtinu, pričom prekonal očakávania trhov. Prispel k tomu pokračujúci vysoký dopyt po firemných lietadlách, navyše, výsledky spoločnosti podporilo aj zvýšenie príjmov v oblasti služieb. Informovala o tom agentúra Reuters.

Dopyt po firemných lietadlách sa udržal na solídnej úrovni aj po tom, ako prudko vzrástol v období pandémie, keď bohatí po zavedení cestovných obmedzení začali viac využívať práve biznis jety. Dopyt neklesol ani po zvýšení cien v tomto segmente.

Celkové tržby Bombardieru dosiahli v 3. štvrťroku 1,86 miliardy USD (1,77 miliardy eur). Medziročne to predstavuje rast o 28 %, keď firma dodala o šesť lietadiel viac. Výsledky prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 1,75 miliardy USD.

Nemalou mierou výsledky podporil aj nevýrobný biznis Bombardieru, ktorý zahrnuje opravy a servis. Tržby v tejto divízii dosiahli v 3. štvrťroku 414 miliónov USD a oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa zvýšili o 11 %.

(1 EUR = 1,0537 USD)