Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Kaufland nečakane oznámil odchod z austrálskeho trhu

Ilustračná snímka. Foto: Kaufland

Ako informovala agentúra DPA, Kaufland plánoval otvoriť v Austrálii zhruba 20 supermarketov s prvým v meste Adelaide.

Sydney 22. januára (TASR) - Nemecká maloobchodná sieť Kaufland šokovala Austráliu, keď v stredu oznámila, že ruší pôvodné plány na otvorenie takmer dvoch desiatok obchodov v krajine. Sústrediť sa totiž chce na európsky trh.

Ako informovala agentúra DPA, Kaufland plánoval otvoriť v Austrálii zhruba 20 supermarketov s prvým v meste Adelaide. V septembri minulého roka zástupcovia firmy a predstavitelia austrálskej vlády urobili v Adelaide slávnostný výkop pre budúcu prvú prevádzku Kauflandu v krajine a napríklad len v štáte Viktória s hlavným mestom Melbourne plánovala sieť investovať 500 miliónov austrálskych dolárov (309,08 milióna eur). Spoločnosť už stavala aj distribučné centrum v Melbourne.

Nemecká spoločnosť však v stredu nečakane oznámila, že s pôvodným plánmi v Austrálii už pokračovať nebude. Ako povedal riaditeľ divízie Kauflandu pre zahraničné trhy Kaufland International Frank Schurmann, nebolo to ľahké rozhodnutie.

"Chceme sa poďakovať našim (austrálskym) zamestnancom a ospravedlňujeme sa za komplikácie, ktoré toho rozhodnutie spôsobí," uviedol. Reťazec sa namiesto Austrálie chce zamerať na trhy v Európe, ktoré majú podľa Kauflandu vysoký rastový potenciál.

(1 EUR = 1,6177 AUD)