Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Kia Slovakia a Žilinská univerzita sa dohodli na spolupráci

Na snímke účastníci Letnej školy strojového učenia počas prezenčnej výučby na UNIZA v Žiline dňa 5. septembra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Kia Slovakia tiež umožní bezplatné stáže, prax alebo platené štipendiá pre študentov UNIZA.

Žilina 26. januára (TASR) – Automobilka Kia Slovakia a Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) sa dohodli na spolupráci pri vzdelávaní, vede a výskumných aktivitách. Vo štvrtok v Žiline podpísali zástupcovia oboch strán spoločné memorandum. TASR o tom informoval hovorca automobilky Tomáš Potoček.

Ako uviedol prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia Geon Won Shin, podpisom memoranda formálne začínajú spoluprácu, ktorá obom stranám prinesie mnohé benefity. "Ide predovšetkým o oblasť projektov, grantov a riešení z oblasti vzdelávania, vedy a výskumu. Verím, že vzájomná podpora a spolupráca expertov oboch strán v oblastiach strojárstva, Priemyslu 4.0, riadenia, ergonómie a ďalších otázok súvisiacich s automobilovým priemyslom už čoskoro prinesie prvé výsledky," zdôraznil.

Rektor UNIZA Ján Čelko vyzdvihol, že rozšírenie vzájomnej spolupráce môže priniesť praktické výstupy pre potreby praxe. "Umožní tiež rozvoj vzdelávania podľa aktuálnych požiadaviek trhu," doplnil.

Memorandum má okrem vzájomných konzultácií medzi odborníkmi oboch strán uľahčiť výskumnú, vývojovú a ďalšiu tvorivú činnosť študentov pri vypracovávaní bakalárskych, diplomových a doktorandských prác. Kia Slovakia tiež umožní bezplatné stáže, prax alebo platené štipendiá pre študentov UNIZA.