Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Koncern Hella končí v Bratislave, presúva sa do Trenčianskeho kraja

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Koncern Hella je na Slovensku lídrom vo výrobe svetelnej techniky pre automobilový priemysel a s takmer 4000 zamestnancami patrí k hlavným zamestnávateľom slovenského automotive.

Kočovce 1. júna (TASR) – Koncern Hella sústredí všetky svoje aktivity na Slovensku do Trenčianskeho kraja. Zastreší ich nová spoločnosť Hella Slovakia Lighting so sídlom v Kočovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom. Na Považie sa presunie aj výroba z najmenšieho závodu koncernu v Bratislave.

Ako informoval generálny riaditeľ Hella Slovakia Lighting Vladimír Huťan, nová spoločnosť zostane jediným právne samostatným subjektom koncernu Hella na Slovensku.

„Hella Slovakia Lighting sa stane základným stavebným kameňom nášho ďalšieho rozvoja na Slovensku. Zjednotenie aktivít nám umožní poskytovať lepšie služby našim odberateľom a pomôže nám pripraviť sa na nové výzvy digitalizácie v rámci Priemyslu 4.0. Vďaka tomu budeme konkurencieschopnejší a stabilnejší,“ uviedol Huťan.

Koncern Hella vybudoval na Slovensku štyri výrobné závody. Vyrába svetlomety (Kočovce), zadné združené svetlá (Bánovce nad Bebravou), osvetlenie karosérie (Trenčín) a interiérové osvetlenie (Trenčín a Bratislava). Závody boli doteraz spravované tromi právne samostatnými spoločnosťami. Táto štruktúra sa v súčasných podmienkach ukázala ako málo efektívna.

V bratislavskej prevádzke postupne ukončia výrobný program interiérového osvetlenia, od budúceho roka navýši spoločnosť kapacity trenčianskeho závodu, kde tým pribudne zhruba 150 pracovných miest prevažne vo výrobe. Nevýrobné obslužné a administratívne miesta v Bratislave zaniknú, po presune ich zabezpečí Trenčín.

„S bratislavskými zamestnancami o situácii priebežne komunikujeme tak, aby sme ich touto zmenou sprevádzali a pomohli im v ďalšom uplatnení na trhu práce. Rokujeme tiež s viacerými dodávateľmi v automotive v Bratislavskom kraji, ktorí už o nich prejavili záujem,“ doplnil generálny riaditeľ.

Koncern Hella je na Slovensku lídrom vo výrobe svetelnej techniky pre automobilový priemysel a s takmer 4000 zamestnancami patrí k hlavným zamestnávateľom slovenského automotive.