Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Kontajnerovú loď s vozidlami Volkswagenu zachvátil požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Loď Felicity Ace smerovala z Nemecka do Davisville v americkom štáte Rhode Island, uvádza webová stránka Marine Traffic.

Madrid 18. februára (TASR) - Nákladná loď prevážajúca asi 4000 vozidiel od firmy Volkswagen začala horieť počas plavby v Atlantickom oceáne, južne od portugalského súostrovia Azory. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Podľa piatkových informácií portugalského námorníctva sa na takmer 200 metrov dlhej lodi nachádzala 22 členná posádka, ktorá sa po vypuknutí požiaru evakuovala a bola prevezená do bezpečia.

Situácia na lodi, plávajúcej pod panamskou vlajkou, je podľa hovorcu portugalského námorníctva stabilizovaná a momentálne nehrozí riziko, že by sa vznietila nádrž s palivom alebo že by uniklo do mora.

Podľa správ médií sa loď plavila z prístavu Emden na severozápade Nemecka do Davisvillu, ktorý leží v americkom štáte Rhode Island. Požiar údajne vypukol už v stredu v priestore, kde sa prepravovali autá.

V priebehu piatka by mali plavidlo preskúmať experti z holandskej záchranárskej spoločnosti, ktorí posúdia, či by ho bolo možné odtiahnuť do niektorého z prístavov.

Loď sa v súčasnosti nachádza približne 170 kilometrov juhozápadne od azorského ostrova Faial. V jeho blízkosti hliadkuje plavidlo portugalského námorníctva.