Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Kooperativa sa stala vlastníkom dôchodkovej správcovskej 365.life

365.bank otvorila svoje prvé pobočky. Ďalšie pribudnú postupne Foto: 365.bank

Uvedená poisťovňa sa chce uplatniť aj v oblasti penzijných fondov, súčasťou čoho je aj plánovaný zisk licencie vyplácania dôchodkov z druhého piliera.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Kooperativa poisťovňa nadobúda všetky akcie dôchodcovskej správcovskej spoločnosti 365.life od spoločnosti 365.bank. Toto prevzatie je súčasťou strategického programu VIG 25, ktorým skupina Vienna Insurance Group zintenzívňuje a rozširuje oblasť podnikania v penzijných fondoch. Informoval o tom riaditeľ marketingu a komunikácie poisťovne Juraj Mičko.

Nadobudnutím uvedenej spoločnosti sa rozšíri portfólio služieb pre jej klientov a zákazníkov danej poisťovne, uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ poisťovne Vladimír Bakeš. Nebude to mať vplyv na správu, riadenie a organizačnú štruktúru dôchodkovej správcovskej spoločnosti, doplnil riaditeľ marketingu a komunikácie poisťovne. "Pre jej klientov sa z hľadiska ich doterajších úspor na starobnom dôchodkovom sporení nič nemení," dodal Mičko.

Uvedená dôchodková správcovská spoločnosť je súčasťou bankovej skupiny 365.bank a podľa slov riaditeľa marketingu a komunikácie poisťovne má 18-ročné skúsenosti so zhodnocovaním úspor na finančných a kapitálových trhoch. S takmer päťpercentným trhovým podielom spravuje v dôchodkových fondoch úspory takmer 125.000 sporiteľov v celkovej výške viac ako pol miliardy eur. "365.life je jednou z najmenších dôchodkových správcovských spoločností na slovenskom trhu, pričom za posledné obdobie sa stala vzhľadom na svoju veľkosť jednou z najziskovejších," uviedol generálny riaditeľ skupiny 365.bank Andrej Zaťko.

Uvedená poisťovňa sa chce uplatniť aj v oblasti penzijných fondov, súčasťou čoho je aj plánovaný zisk licencie vyplácania dôchodkov z druhého piliera, uzavrel Mičko.