Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Koronakríza núti Etihad k zoštíhleniu, aerolínie rušia pracovné miesta

Lietadlo spoločnosti Etihad Airways, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Firma už skôr redukovala počet zamestnancov a pristúpila aj k znižovaniu platov.

Abú Zabí 11. novembra (TASR) - Aerolínie Etihad Airways plánujú rušenie pracovných miest na pozíciách pilotov, ako aj v oblasti palubného personálu. Zároveň sa rozhodli "na neurčito zaparkovať svoje superjumbá A380". Dôvodom je podstatne pomalšie zotavovanie dopytu, než sa pôvodne očakávalo.

Firma zo Spojených arabských emirátov (SAE) informovala v stredu palubný personál o plánoch redukcie pracovných miest, koľko ľudí plánuje prepustiť však neuviedla. Podľa zdrojov zo spoločnosti, na ktoré sa odvolala agentúra Reuters, by o prácu malo prísť zhruba 1000 členov palubného personálu. Vo februári zamestnávala spoločnosť na týchto pozíciách 4800 ľudí.

Etihad informoval palubný personál dva dni po tom, ako rovnakú informáciu poslal pilotom. Firma už skôr redukovala počet zamestnancov a pristúpila aj k znižovaniu platov, zotavovanie dopytu po leteckej doprave je však stále veľmi pomalé. Ako spoločnosť uviedla, do budúcna plánuje zoštíhlenie, čo znamená, že súčasný počet zamestnancov je príliš vysoký.

Navyše, ako pre Reuters uviedol zdroj zo spoločnosti, vedenie aerolínií rozhodlo, že obrie lietadlá A380 budú "zaparkované na neurčitú dobu". Tieto lietadlá stiahla spoločnosť z oblohy v marci po nástupe pandémie nového koronavírusu.