Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Košice a Bratislava potrebujú pravidelnú leteckú linku, tvrdí KSK

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavel Neubauer

Letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou prevádzkujú od decembra 2013 České aerolínie (ČSA).

Košice 12. januára (TASR) - Potreba zriadenia pravidelnej leteckej linky medzi Košicami a Bratislavou je podľa hovorkyne predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzany Bobrikovej veľká a nevyhnutná.

V súvislosti s odmietnutím predstavy o privatizácii bratislavského letiska predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) povedal, že v tejto oblasti je na stole otázka národného prepravcu, ako zabezpečiť pravidelné letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou, aby to nebolo stále na niekom inom. "Musí to byť dohodnuté medzi štátom a VÚC, aby sa mohli takto ľudia pravidelne prepravovať," skonštatoval v rozhovore pre TASR začiatkom januára Fico.

Podľa Bobrikovej má kraj za sebou o tejto téme prvé rokovania. "Nie sú nám známe žiadne podrobnosti ani analýzy. Potreba zriadenia pravidelnej linky medzi krajským a hlavným mestom je z nášho pohľadu veľká a nevyhnutná. Tak k nej aj budeme pristupovať. Je to však otázka reálnych ekonomických možností. Tie zatiaľ nevieme posúdiť, keďže viac podrobných informácií nemáme," priblížila.

Letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou prevádzkujú od decembra 2013 České aerolínie (ČSA). "Lety sú prevádzkované spravidla v pondelok, stredu a piatok dvakrát denne a v utorok a vo štvrtok raz denne, spolu teda osemkrát týždenne," spresnil šéf marketingu košického letiska Juraj Toth.

Na otázku možného zavedenia ďalšej leteckej linky odpovedal, že Letisko Košice disponuje dostatočnou voľnou kapacitou.