Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Košický veľkoobchod Metro rozšíril a zmodernizoval distribúciu tovaru

Košický veľkoobchod Metro rozšíril a zmodernizoval distribúciu tovaru Foto: Metro

Vyššiu úroveň servisu a kapacity ponúka zákazníkom modernizovaná a zväčšená distribučná platforma, ktorú dnes otvorili v košickom veľkoobchode Metro.

Košice 28. augusta (OTS) - Pre rozvoz tovaru sú k dispozícii nové skladové priestory s celkovou rozlohou 300 m2, štyri nakladacie rampy a vozový park so siedmimi dodávkovými automobilmi. Celková investícia dosiahla 400.000 eur.
"Denne dnes vypravíme v priemere 12 áut, ktoré zákazníkom rozvezú 20 ton tovaru do priemernej vzdialenosti až 100 kilometrov," uviedol riaditeľ košickej pobočky veľkoobchodnej siete Metro Peter Miklovič. Distribučnú službu využívajú podľa neho zákazníci najmä zo sektora HoReCa - čiže hotely, reštaurácie a catering, ktorí si objednávajú čerstvé potraviny a potravinové suroviny, ale služba ponúka na rozvoz kompletný sortiment veľkoobchodu.

Distribúciu tovaru zabezpečuje košická prevádzka pre celé východné Slovensko. Rozvozové vozidlá sú schopné podľa potreby aj sedem dní do týždňa doručovať tovar priamo k zákazníkovi, a to už do 24 hodín od objednávky. Distribučnými platformami disponujú všetky slovenské pobočky reťazca. Tá v Košiciach sa teraz po rozsiahlej prístavbe a modernizácii pridáva k Metro Zvolen na absolútnu špičku v rámci kapacity aj servisu.
Košický veľkoobchod Metro rozšíril a zmodernizoval distribúciu tovaru
Foto: Metro

Skladové priestory zahŕňajú takmer 150 m2 na čerstvé potraviny, mraziaci box s rozlohou 42 m2, aj približne 100 m2 na rôzny ďalší tovar, priamo na platforme sa nachádza plocha na najpredávanejšie tovarové položky. Vďaka tomu môže služba fungovať rýchlejšie, efektívnejšie a nezávislejšie od samotnej predajne, než tomu bolo doteraz.

"Zákazníci oceňujú možnosť vybrať si z pohodlia domova čokoľvek z viac ako 33.000 položiek v sortimente Metro a dostať tovar vždy načas, keď ho potrebujú. Vedia pritom, že popri časovej úspore sa môžu absolútne spoľahnúť aj na prvotriednu čerstvosť a kvalitu dodaných produktov," uviedol Miklovič. Samozrejmosťou je podľa neho stopercentné zachovanie teplotného reťazca pri dovoze, dodržanie všetkých kontrolných bodov podľa bezpečnostných štandardov HACCP, či jednoznačná spätná dohľadateľnosť pôvodu tovaru. Dvadsaťdva zamestnancov Metro Distribúcie denne aktuálne obslúži asi 60 zákazníkov.

Regionálne pokrytie distribúcie je až do vzdialenosti 120 kilometrov. "Vozíme nielen pre zákazníkov z okolia Košíc, ale aj Prešova, Spišskej Novej Vsi, Rožňavy, Humenného, Trebišova a prakticky celého územia až po východnú hranicu," skonštatoval šéf košického veľkoobchodu.

Službu Metro Distribúcia aktuálne v Košiciach využíva 182 zákazníkov. Vzhľadom na novú a kapacitnejšiu rozvozovú platformu však pobočka plánuje toto číslo postupne zvyšovať, rovnako ako podiel distribúcie na celkovom obrate Metro Košice. "V oblasti rozvozového predaja vidíme veľkú budúcnosť, zvyšovanie štandardu služieb v tomto smere pre nás preto bolo logickým krokom," vysvetľuje generálny riaditeľ Metro Cash & Carry SR Axel Hluchy, ktorý sa zúčastnil na otvorení novej distribučnej prevádzky.
Košický veľkoobchod Metro rozšíril a zmodernizoval distribúciu tovaru
Foto: Metro

Ďalšou inováciou s veľkým potenciálom je pre Metro podľa Hlucheho online predaj. Zákazníkom využívajúcim službu Metro Distribúcia veľkoobchod už dávnejšie sprístupnil nové online riešenie na objednávanie tovaru – službu m-objednávka, ktorej systém je založený na princípe internetového obchodu. "Tento jednoduchý a pohodlný systém umožňuje zákazníkovi v reálnom čase vidieť, čo máme na sklade, čím sa zvyšuje rýchlosť aj presnosť pri vybavovaní objednávok. Aj v Metro Košice je už dnes práve m-objednávka najvyužívanejšou formou objednávania tovaru," dodal Miklovič.

Nemecká sieť predajní Metro má zastúpenie v 29 krajinách sveta, na Slovensku funguje šesť takýchto veľkoobchodných centier.