Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Ekonomika

KOZ: Vízia o budúcnosti v PVV by mala byť ambicióznejšia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

PVV podľa KOZ obsahuje priority, ktoré odbory ešte pri tvorbe programu publikovali a predložili ministrovi práce.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Programové vyhlásenie vlády (PVV) zohľadňuje v kapitole Sociálna politika viaceré záujmy odborov. Vízia o budúcnosti Slovenska by však mala byť ambicióznejšia, komplexnejšia a konkrétnejšia. Pre TASR to v reakcii na PVV uviedla hovorkyňa Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Martina Nemethová.

PVV podľa KOZ obsahuje priority, ktoré odbory ešte pri tvorbe programu publikovali a predložili ministrovi práce. "Vízia o budúcnosti Slovenska mohla byť z nášho uhla pohľadu ambicióznejšia, komplexnejšia a konkrétnejšia, v dostatočnej miere nereflektuje výzvy súvisiace s digitálnou a klimatickou transformáciou," uviedla Nemethová.

Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok tretí deň pokračujú v diskusii o PVV. Diskusia sa začala v utorok (14. 11.). Vládny program predložil premiér Robert Fico (Smer-SD) a požiadal parlament o vyslovenie dôvery.

Diskusii dominovali uplynulé dva dni vystúpenia opozičných poslancov. Vládnemu programu vyčítali, že je málo konkrétny. V dokumente im chýbajú jasné ciele aj s časovým harmonogramom. Svoj program vláda schválila v pondelok (13. 11.).