Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Kraj vypísal súťaž na stavbu mostného provizória pri obci Stretava

Na snímke most M4356 cez potok Čierna Voda za obcou Stretava v okrese Michalovce v stavebno-technickom stave VI. stupňa. Tabuľka STS má VII. stupňov. Stretava 10. marca 2021. Foto: TASR - Roman Hanc

Ako vyplýva z výzvy zverejnenej vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, lehota na predkladanie ponúk sa končí 28. apríla.

Košice 16. apríla (TASR) – Košický samosprávny kraj (KSK) vypísal verejnú obchodnú súťaž (VOS) na zhotoviteľa dočasnej obchádzky cesty II/555 pri obci Stretava v okrese Michalovce. Cieľom podlimitnej zákazky s celkovou predpokladanou hodnotou 360.805 eur bez dane z pridanej hodnoty je osadenie mostného provizória cez potok Čierna voda. Ako vyplýva z výzvy zverejnenej vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, lehota na predkladanie ponúk sa končí 28. apríla.

"Predmetom zákazky sú stavebné práce na realizácii obchádzkovej trasy na ceste II/555 a zabezpečenie dodávky, montáže a osadenia dočasného mostného provizória v mieste križovania navrhovanej dočasnej obchádzky cesty II/555 cez inundačný kanál," informuje výzva s tým, že po zrealizovaní rekonštrukcie jestvujúceho mosta sa obchádzková trasa vybúra, mostné provizórium sa demontuje a dotknuté územie sa upraví do pôvodného stavu. KSK očakáva zrealizovať stavebné práce do šiestich mesiacov a ročnú viazanosť ponúk uchádzačov.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa úradu KSK Anna Terezková, VOS súvisí s potrebou rekonštrukcie mosta M 4356 cez záchytný kanál Čierna voda. "Je postavený z nosníkov typu Vloššák, v súčasnosti sa nachádza vo veľmi zlom stavebno-technickom stave," priblížila s tým, že znalecký posudok stavu mosta, ktorý dala Správa ciest KSK vypracovať v januári tohto roka, preukázal, že je nevyhnutná jeho úplná uzávera. Mostné provizórium má zabezpečiť, aby obyvatelia regiónu pocítili jeho uzáveru čo najmenej. "V prípade, ak bude osadené dočasné premostenie, doprava bude v tomto úseku obmedzená v minimálnom rozsahu, obyvatelia nebudú musieť obec Stretava obchádzať cez niekoľko kilometrov dlhé obchádzkové trasy," ozrejmila. Ako uzavrela, vzhľadom na zlý stav jestvujúceho mosta chce KSK realizovať stavbu čo najskôr. "Aktuálne však termín závisí od súhlasných stanovísk dotknutých orgánov, vlastníkov pozemkov aj priebehu verejného obstarávania," dodala.