Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Kraj zmodernizoval úsek cesty II/564 medzi Levicami a Demandicami

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Projektová príprava stavby sa začala v polovici roka 2019.

Levice 7. novembra (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zmodernizoval časť cesty II/564 medzi mestom Levice a obcou Demandice. Celková dĺžka zrekonštruovanej cesty je takmer 18 kilometrov. Náklady na modernizáciu dosiahli 3,864 milióna eur. Stavebné práce trvali približne rok, skončili sa začiatkom novembra, informovala o tom hovorkyňa NSK Henrieta Prokopová.

Realizáciou modernizácie cesty Levice - Demandice sa podľa slov Prokopovej zvýšila únosnosť vozovky prostredníctvom výmeny asfaltových vrstiev, spevnili sa krajnice a svahy, obnovilo sa odvodnenie. Súčasťou rekonštrukčných prác bolo aj dobudovanie bezpečnostných prvkov dopravnej infraštruktúry a obnovenie zvislého a vodorovného dopravného značenia.

Projektová príprava stavby sa začala v polovici roka 2019. Po vypracovaní projektovej dokumentácie podal NSK žiadosť o nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, zo zdrojov Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Žiadosť krajskej samosprávy bola úspešná.