Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Krajniak: Nemyslím si, že tzv. protiinflačná pomoc je príliš štedrá

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas 77. rokovania vlády SR 27. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Krajniak poznamenal, že sa nebráni debate o žiadnej pomoci, ktorá by mala byť navyše, oproti tomu, aký je stav sociálnych istôt v štáte.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) si nemyslí, že tzv. protiinflačná pomoc ohrozeným skupinám, ktorú vláda predstavila minulý týždeň, je príliš štedrá. Krajniak to uviedol po stredajšom rokovaní vlády.

Minister práce si myslí, že pomoc ohrozeným skupinám je "minimálne postačujúca" v celkovom objeme. "Budeme hľadať najlepšie riešenie, ale čo sa týka celkového objemu pomoci, tam nás skôr kritizujú, čo ma prekvapuje, že je príliš štedrá. Ak niekto v parlamente navrhne niečo rozumné, ja to určite podporím," povedal.

Poznamenal, že sa nebráni debate o žiadnej pomoci, ktorá by mala byť navyše, oproti tomu, aký je stav sociálnych istôt v štáte. "Ja ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny sa nebránim diskusii o tom, ako dať ľuďom viac," dodal.